Linn kutsub tartlasi oma koeri kiibistama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koera kiibistamine loomakliinikus
Koera kiibistamine loomakliinikus Foto: Raigo Pajula

Laupäeval on koerte kiibistamise ja registreerimise sooduspäev kell 11 - 15 Eedeni kaubanduskeskuse tagusel alal.

Kiibid on linna poolt ja registreerimise eest tuleb tasuda soodushind 6 eurot, teatas linnavalitsus. Kiibistatakse ja registreeritakse üksnes Tartu linna elanike koeri.

Sooduspäeval kiibistatav koer peab olema eelnevalt vaktsineeritud. Kaasa tuleb võtta koera vaktsineerimistunnistus ja vajadusel suukorv. Omanikul peab olema kaasas isikut tõendav dokument. Kui koer on varem juba kiibistatud, kuid ei ole registrisse kantud, siis saab seda saab samuti teha sooduspäeval, tasudes registreerimise eest 6 eurot.

Koerte kiibistamine ja Eesti lemmikloomaregistrisse kandmine on Tartus kohustuslik alates 1. juulist 2015. Üleminekuajaks on ette nähtud kuus kuud ehk käesoleva aasta lõpuks peaksid kõik koerad olema märgistatud ja Eesti lemmikloomaregistrisse kantud.

Vanas Tartu linna lemmikloomaregistris registreeritud ja nõuetekohaselt kiibistatud koerad kantakse üle Eesti lemmikloomaregistrisse. Aadressil http://www.lemmikloomaregister.ee saab kontrollida, kas koer  on õiges registris. Kui ei ole, siis tuleb minna mõnda loomakliinikusse, kus koer õigesse registrisse kantakse.

Rohkem infot: http://www.tartu.ee/lemmikloomad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles