Tartu valis Holmi pargi taashoonestamise

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linn otsustas, et aeg on küps taashoonestada Holmi piirkond, kuhu sõjavaremete koristamise järel rajati park ja kus 1969. aastal valmis praegune Atlantis.
Linn otsustas, et aeg on küps taashoonestada Holmi piirkond, kuhu sõjavaremete koristamise järel rajati park ja kus 1969. aastal valmis praegune Atlantis. Foto: Margus Ansu

Kas Atlantise ümber peaks olema park või majad, oli viimaseid suuri küsimusi Tartu kesklinna üldplanee­ringu koostamisel. Kaalu­keeleks sai Riigi Kinnisvara soov ehitada sinna riigimaja. Õigupoolest on lahtine ka Atlantise hoone tulevik.

Tartu linn valmistus kesklinna üldplaneeringut tutvustama juba kevadel, kuid tõmbas siis pidurit. Eilsel istungil otsustas aga linnavalitsus, et planeering on küps volikogusse saatmiseks, selle arutelu võiks olla suures saalis 17. septembril ja kui volikogu praegust lahendust toetab, on selle avalik arutelu alates oktoobri keskpaigast.

«Eesmärk on see, et kesklinna tuleks juurde rohkem elu ehk elamispindu, rohkem äri ehk äripindu ja kesklinna koonduks võimalikult palju avalikke teenuseid,» ütles eile abilinnapea Jarno Laur. «Kõiki selliseid eesmärke võimaldab planeering täita.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles