Vanemuise juhiks soovib saada kaks kandidaati

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Petersoni praegune tähtajaline leping lõpeb tänavu 31. detsembril.
Toomas Petersoni praegune tähtajaline leping lõpeb tänavu 31. detsembril. Foto: Margus Ansu

31. augustil oli viimane päev, mil oli võimalik esitada avaldus ja muud dokumendid selleks, et kandideerida sihtasutuse Teater Vanemuine juhatuse liikme ja ühtlasi teatrijuhi ametikohale. Konkurss teatrijuhi leidmiseks kuulutati välja seepärast, et praeguse teatrijuhi Toomas Petersoni tähtajaline leping lõpeb tänavu 31. detsembril.

Konkursi väljakuulutamisel juuni algul märkis sihtasutuse nõukogu esimees Paavo Nõgene, et Vanemuine on üks olulisimaid eesti kultuuri kandjaid. «Tegemist on väga olulise ametikohaga ning avalik konkurss on seega põhjendatud,» lisas ta.

Praegu on Paavo Nõgene New Yorgis. Telefonisuhtluses küsimustele vastates teatas ta, et juhatuse liige valitakse 9. oktoobril. «Hetkel on minule teadaolevalt saabunud kahe kandidaadi avaldus. Kas postiga veel lisa tuleb, seda ilmselt näeb lõplikult homme,» teatas ta tekstisõnumiga USAst. «Nimesid ei saa avaldada, sellist nõusolekut pole kandidaatidelt palutud.»

Juhatuse liige ehk teatrijuht valitakse ametisse kuni viieks aastaks algusega 1. jaanuarist 2016. Ta vastutab riigi asutatud sihtasutusena töötava teatri juhtimise eest, pidades silmas teatri kunstilisi ja majanduslikke eesmärke. Olulisimad ülesanded on teatri majandustegevuse planeerimine ja kavandatud loometegevuste elluviimine.

Kandideerimise eelduseks oli seatud kultuuri-, teatri- ja majanduselu väga hea tundmine, riiklikult tunnustatud kõrgharidus, vähemalt viieaastane organisatsiooni või selle osakonna juhtimise kogemus, samuti hea algatus- ja otsustusvõime, väga hea suhtlemis- ja väljendusoskus ning vähemalt ühe võõrkeele valdamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles