Tammeka võttis Viljandi üle magusa 1:0 võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka pallurid.
Tammeka pallurid. Foto: Rein Murakas

Tartu Tammeka ja Viljandi tulevik mängisid augustikuu viimasel päeval Tamme staadionil Premium liiga 27. vooru kohtumise, mis said ülejäänud kaheksal meeskonnal koondisemängude tõttu erandkorras ära peetud juba augusti alguses.

Viljandi Tulevik tuli Tartusse, selja taga Premium liiga pikim käimasolev, 10-mänguline kaotusteseeria, mis pikenes veel ühe mängu võrra. Kohtumise ainsa värava lõi 42. minutil Tammeka eest Martin Hurt, mis tõstis ta väravate arvult sel hooajal meistriliigas samale pulgale meeskonnakaaslase Kristjan Tiirikuga. Koos hoitakse nüüd seitsme väravaga Tammeka parimat tulemust. Tulevik mängis aga raudvara Sander Postita, kes juhib Tuleviku eest löödud väravate arvestust viie silmaga.

Mängu esimesel poolajal domineeris Tammeka, teisel aga suuresti Tulevik. Kokkuvõttes võis näha ilusat võrdsete mängu. Kummalgi meeskonnal oli piisavalt palju kaalul kohtumist alustati 18 punktiga võrdselt tabelipositsioonilt. Vahepeal kogunisti Pärnu linnameeskonna endast mööda lasknud ning tabelis viimasel ehk 10. kohal paiknenud Tammeka on nüüd, kui kõigil meeskondadel on peetud sama palju mänge, tõusnud koguni seitsmendale kohale. Mööda on mindud ka Paide linnameeskonnast.

Võib-olla näitas viljandilaste frustratsiooni kogutud kollaste kaartide hulk. Kollasärgid said esimesel poolajal kolm kaarti, mis on Tuleviku kohta, kes muidu hiilgab väga puhta mänguga, palju. Teisel poolajal kaartide tulv küll peatus, kuid mängukeelu tõttu tuleb näiteks Karel Kübaral järgmine kohtumine vahele jätta. Nagu tartlaste poolelt sedakorda ainsa kollase teeninud Tauno Tekkolgi.

Tartlaste poolehoidjate meelehärmiks tegi Tammeka treener Indrek Koser mängu 35. minutil sunnitud vahetuse, kui Tammeka üheks raudvaraks tõusnud Kevin Rääbis tuli vigastuse tõttu välja võtta.

Ka järgmises voorus, 11. septembril, kohtuvad omavahel Tammeka ja Tulevik. Siis juba Viljandis.

Sellest järgmine, 29. voor paistab numbrite järgi Tammekale lihtsam kui konkurentidele Viljandist. Nimelt mängitakse kodus Pärnu linnameeskonnaga, samas kui viljandlased lähevad võõrsil vastamisi Narva Transiga ning Paidegi järgmised voorud (võõrsil Infoneti ja Levadiaga) paistavad raskemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles