82-aastane naine soovib oma roosioksaga head kooliteed

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liidia Laaneoja ja tema tänavusuvine viimane roosioks.
Liidia Laaneoja ja tema tänavusuvine viimane roosioks. Foto: Kalev Saar

Tartu linna endiste meditsiinitöötajate ühingu Halastus juht, 82-aastane Liidia Laaneoja kutsus vaatama oma roosipõõsast, mille ühe oksa tipus on kõrvuti seitse lopsakat õit.

Põõsas kasvab otse ta korteriakna all Tähtvere linnaosas ning perenaise meelest on selle roosisordi nimi Gloria Dei, kuigi päris kindel ta ei ole.

Liidia Laaneoja on kõik sel suvel puhkenud õied ära lugenud ja neid on tema sõnul olnud 138. Põõsas on vast 17 või 18 aastat vana ning muudmoodi naine tema eest ei hoolitse, kui vaid kastab rohkelt.

Liidia Laaneoja ei imetle õisi aga üksi, vaid jagab neid laiali, kui ainult põhjuse leiab. Nii on temalt roosioksa saanud Tartu tänavusuvised kõrgeealised sünnipäevalapsed – 104-aastane Evald Rooma ning 102-aastane Vally-Emilie Heinola. Samuti Halastuse-ühingu ajalehe «Saatuse teed» kaasautorid ja abilised.

Tänavusuvise viimase, seitsmeõielise oksa lõikab Liidia Laaneoja ära 1. septembri hommikul ja annab kaasa oma lapselapsele Maribellile, kes läheb kolmandasse klassi.

Nii soovib ta oma roosioksaga head teed kõigile kooliminejaile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles