Aktused vabas õhus: Poska gümnaasiumil täna, Tammel homme

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kalev Saar

Algab uus õppeaasta, nii et haridusega rohkem või vähem seotud inimestele on paslik käsi pihku pista ja head uut soovida. Nii juhtus täna meie linna mitmes paigas. Ka Vanemuise tänavas. Nii näiteks paistis hommikul juba teatri suure maja juurest, et Jaan Poska gümnaasiumi ees käib pidulik sagimine.

Kõnniteid pidi kogunes Vanemuise 35 asuva koolihoone ette haljasalale seniseid ja uusi õpilasi, kõik pidulikult riides ja elevil.

Aktuse vabas õhus avas hümni laulmine. Kohe seejärel astus koolinoorte ja õpetajate ühise pere ette tervitusega Tartu abilinnapea Tiia Teppan.

1. septembril ehk homme on vähemalt ühe kooli aktus samuti vabas õhus. Nimelt koguneb Tartu Tamme gümnaasium uut õppeaastat avama kõigepealt Tamme puiesteel 24a asuva koolimaja ette, kus õppealajuhataja Merle Ööpiku sõnul algab kell 13 trepikontsert. Seejärel suunduvad 11. ja 12. klassid rongkäigus uude majja Nooruse 9.

Vilistlastele palus õppealajuhataja edasi öelda, et nad saavad uue majaga minna lähemalt tutvuma siis, kui maja on saanud viimase lihvi ja koolipere on veidi sisse elanud. Esimene võimalus selleks on ilmselt teadlaste öö ajal 25. septembril kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles