Spinningupüügi Eesti meistritiitlid läksid Tartusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spinningud. Illustreeriv foto.
Spinningud. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Laupäeval Paunküla veehoidlal peetud Eesti meistrivõistlustel spinninguga püügis võidutsesid tartlased, teatas Lõuna-Eesti kalastajate klubi.

Individuaalse meistritiitli võitis Denis Manov Valmar Lilleoja ning Karksi-Nuiast pärit Enno Toomla ees. Võistkondliku võidu tõi Tartusse Lõuna-Eesti kalastajate klubi võistkond koosseisus Denis Manov, Alexander Andrusenko, Stanislav Pesjukov ja Lehar Leetsaar. Teine oli Tallinna kalaspordi klubi I ja ja kolmas sama klubi teine võistkond.

Tänavused võitjad on tõelised raudmehed, kes trotsisid veel peal vihma ja tuult kokku üheksa tundi, rääkis Lõuna-Eesti kalastajate klubi juhatuse liige Lea Saar. Võistluskaladeks olid haug ja ahven. Paremus selgitati kahe püügivooru kohapunktide summeerimise teel.

Võitja Denis Manovi sõnul kala eriti ei võtnud ja vajas kõvasti meelitamist. Siiski õnnestus tal saagiks saada üle kuue kilo ahvenaid. Võistlejate saakides domineeriski  peamiselt ahven, kogu püügiseltskonna peale saadi vaid mõned haugid.

Lehar Leetsaare sõnul jäi tänavu ettevalmistused Eesti meistrivõistlusteks lünklikuks, kuna kogu energia läheb septembri lõpus tuleva spinningupüügi MMi  peale. Tänavu peetakse maailmameistrivõistlused Viljandi järvel ning meie sportlased loodavad lisaks oskustele ka koduveekogu toetusele.

Eesti koondis komplekteeriti katsevõistluste teel ja sellesse kuuluvad samad kalastussportlased Lõuna-Eesti kalastajate klubist, kes tõid Eesti meistritiitli Tartusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles