Pildid: Anne kanalis vohav sinivetikas levitab paha haisu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haisvad vetikad Anne kanali alumises osas, Sõpruse silla kõrval.
Haisvad vetikad Anne kanali alumises osas, Sõpruse silla kõrval. Foto: Kalev Saar/Postimees

Kui mõned päevad tagasi kirjutas Tartu Postimees, et Anne kanali suplusvesi püsib tänavu rahuldavas seisus, siis sama ei saa öelda kanali teise osa kohta, kus kaldaäärses roostikus käärib ja haiseb õitsev sinivetikas.

Kanali teine osa asub Eedeni kaubanduskeskuse ja Annelinna spordimaja taga. Kanali esimese osaga veekogul praegu ühendust pole, kuid kõrge veeseisu ajal voolab vesi toru kaudu esimesest kanalist teise. Teine kanal on suurvee ajal omakorda ühenduses Emajõega.

Kobrutav pruun ollus rohelistel laikudel tekitas nii mõneski linlases mõtte, et ehk on mõni kuivkäimlat tühjendanud solgiauto pimeduse varjus oma koorma veekogu lähedusse sokutanud. Eile olukorraga tutvumas käinud keskkonnainspektor tuvastas, et nafta- ega muud reostust kanaliservas ei ole. «Visuaalse vaatluse järgi on tegu ikkagi sinivetikatega,» kinnitas keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul. «Teavitame sellest ka linnavalitsust,» lubas ta.

Tartu linnamajandusosakonda ei olnud vetikate vohamisest vähemasti eilse päeva vältel ükski linlane informeerinud. Tõenäoliselt tuleb linnal nüüd suplejaid manitseda, et nad käiksid vees kanali suuremas veekogus, kus õitsemist praegu pole.

Kanali teist osa kasutatakse ujumiseks harva, kuid paar päeva tagasi võis näha madalas vees mängimas väikesi lapsi. Suured murupinnad veekogu ääres on aga populaarsed päevitamiskohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles