Linn kaalub Rüütli tänava sillutise vahetamist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sol Balticsi puhastusmasin pesi eile Rüütli tänavat.
Sol Balticsi puhastusmasin pesi eile Rüütli tänavat. Foto: Kalev Saar

Linnaametnikud said ülesande rehkendada, kui palju maksaks Rüütli tänava raskesti hooldatava sillutise asendamine, kuid linnapea sõnul on esimene ülesanne mitte kivide vahetamine, vaid korralikum tänavapesu.

Kesklinna heakorda arutati tõsiselt linnavalitsuse istungil, muu hulgas küsimust sellest, et Rüütli tänava sillutis raeplatsist Gildi tänavani, kus on suurim kasutuskoormus, võiks vajada uuendust. Klinkersillutis, mis ametnike hinnangul õigustab end Küüni tänaval, välikohvikute aluseks katteks hästi ei sobi.

Uus mure on ka see, et 2002. aastal laotud sillutisega täpselt sama tooni kivide varud on ammendunud, uued sillutuskivid on selgelt teist värvi. Rüütli tänava algse kujunduskontseptsiooni osaks olnud tänavasse süvistatud lambid on linn juba lasknud eemaldada, sest need ei ole aastaid töötanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles