Kohtumajas näeb kunstinäitust «Korduvad motiivid»

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse «Korduvad motiivid» plakat.
Näituse «Korduvad motiivid» plakat. Foto: Anton Aunma

Neljapäeval, 27. augustil kell 16 avatakse Tartu kohtumaja kolmandal korrusel kohtusaalide juures asuvas fuajees Anton Aunma kunstinäitus «Korduvad motiivid», mis jääb avatuks aasta lõpuni. Väljapanekut saab iga soovija uudistama tulla tööpäevadel kell 9–17.

Tartu kohtute direktor Tiina Ereb sõnas, et Tartu kohtumaja avarad seinad on justnagu loodud kunsti eksponeerimiseks. «Siin on väga head tingimused nii kunsti näitamiseks kui vaatamiseks, seega kutsume kõiki pilte vaatama,» teatas ta pressiesindaja vahendusel. Maalid on lisaks fuajeele üleval ka kolmes kohtusaalis, luues huvitava koosluse kujutava kunsti ja õigusemõistmise kunsti vahel. Eksponeeritud on õlimaalid Tartu linnavaadetest ja Eesti maastikest.

Anton Aunma ütles, et võimalus kohtumajas näitust teha inspireeris teda, kuna kunsti ei pea näitama vaid spetsiaalsetes galeriides. «Kunstil on igapäevaeluga oluline seos,» leiab autor. Uduloori uppuv loojangumaastik, Jaani kiriku igavikuvanune torn või hommikuse päiksetõusu peegeldus Emajõel on olemas läbi aegade – isegi siis, kui on parasjagu vaja mingile dokumendile kellegi allkiri saada või kui ei suuda naabriga ilma kõrvalise abita maid jagada.

Anton Aunma lõpetas 1993. aastal Tartu kunstikooli ja on tegutsenud vabakutselise kunstnikuna, maalides põhiliselt maastikke, mere- ja linnavaateid ning akte. Aastatel 1999– 2015 on Aunmal olnud kaheksa isikunäitust Tallinnas, Tartus ja Võrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles