Kogukonnahoovis kõlab tänavamuusika

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möku tänavamuusika
Möku tänavamuusika Foto: Facebook

Viiendat aastat järjest korraldab baar Möku augusti lõpus tänavamuusikafestivali, kus vabas õhus saab nelja päeva jooksul kuulata rohkem või vähem tuntud esinejaid nii Tartu tänavatelt kui ka välismaalt.

Kui varem võis mõnele festivali kontserdile sattuda igaüks, kes Rüütli tänaval jalutas, siis seekord tuleb sammud seada Uude õue.

Möku baari omanik ja tänavamuusikafestivali üks korraldajatest Veiko Raime ütles, et varem peeti festivali Möku ees Rüütli tänaval. Baari kolimise tõttu tuli aga ka üritus teise kohta ehk Uude õue üle viia.

Kogukonnahoov ei ole küll tänaval, kuid Raime sõnul esitatakse oma loomingut nagu tänavamuusikutel kombeks, ilma lavata.

Värvikad artistid

Tänasest laupäevani astub iga päev üles neli-viis artisti, kellest nii mõnigi on tartlastele tänavalt tuttav. Teiste hulgas näiteks Ülo Kurik kvadroliiniga, talle esitasid korraldajad kutse otse tema töökohal ehk Raekoja platsil, kus võib Kurikut päikesepaistelistel suvepäevadel musitseerimas näha. Kaugeim külaline, David Blair lendab festivalile kohale aga Londonist.

Raime rääkis, et suurem osa esinejaid leiti peamiselt Tartu tänavatelt, näiteks kutsuti esinema ka kassiga meest, kes musitseerib Küüni tänaval. Tartlastele tuttav tänavamuusik elab aga Soomes ning augusti lõpus läks ta sinna tagasi.

Saab ühineda

Mõni tänavamuusik esitab festivalil ainult paar pala, keegi teine võib anda terve kontserdi. «Peaesinejat festivalil ei ole, sest kõik muusikud pakuvad eri stiili ja mitmekesist muusikat,» lausus Raime.

Ta lisas, et kui kellelgi peaks veel tekkima soov nelja päeva jooksul Uues õues üles astuda, tuleks korraldajatega kiiresti ühendust võtta.

Kas teate?

5. Möku tänavamuusikafestival

26.–29. augustini Lai 37 hoovis

Neli-viis esinejat päevas

Algab iga päev kell 18

Esimesel päeval astuvad üles ansambel Troll, Argo Vals, David Blair (Suurbritannia).

Lisainfo Möku Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles