Emajõgi kipub vastu sügist ojaks kuivama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavapärasest kaldaservast taganenud Emajõgi paljastab paiguti kivise ja liivase põhja. Jõel liiklejail tuleb hoolega jälgida sügavusmõõdikuid, sest jõevesi võib mõnes kohas osutuda ootamatult madalaks.
Tavapärasest kaldaservast taganenud Emajõgi paljastab paiguti kivise ja liivase põhja. Jõel liiklejail tuleb hoolega jälgida sügavusmõõdikuid, sest jõevesi võib mõnes kohas osutuda ootamatult madalaks. Foto: Kalev Saar

Tartu au ja uhkus Emajõgi on viimastel nädalatel kuivanud järjest kitsamaks ning paljastanud kaldaäärsed kivid ja prahi. Rannad seevastu on muutunud palju avaramaks, jõeliiklejail tuleb olla aga järjest ettevaatlikum.

Kui vaadata Emajõe veetaseme graafikut, on selgelt näha, et jõgi alaneb tasapisi juba mitmendat kuud järjest. Vaikses tempos, umbes ühe sentimeetri võrra ööpäevas, aga ikka kindlalt allapoole.

Juulikuised vihmad tõid langusesse seisakuid, kuid ei enamat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles