Galerii: linnalaagris sõid lapsed arbuusi ja mängisid banaanikulli

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal korraldab Tartu laste tervisekool sportlikku linnalaagrit, kuhu mahub iga päev paarkümmend last, keda meelitatakse liikuma ja mitmesuguseid õuemänge mängima.

Üks mängudest kannab nime «Aarete jaht». Lastel tuleb vihjete järgi mööda staadionit ringi tormata, käigu pealt küsimustele vastata ja nii terve ristsõna ära lahendada. Tänase ristsõna lahenduseks osutus päris pikk sõna – tervisemäng.

Teine tänane mäng oli banaanikull. Juhendaja Merle Leiner valis laste hulgast välja need, kes tahtsid kullid olla. Kullide ülesanne on teisi lapsi puudutusega kinni püüda. Laps, keda puudutakse, peab tõstma käed pea kohale ja moonduma banaaniks. Teised lapsed, kes veel vabad on, saavad ta vabaks päästa.

Laste tervisekool tegutseb Tartus kolmandat aastat, pakkudes mitmes vanuses lastele arendavaid treeninguid. Neis hoidutakse individuaalsete pingeridade koostamisest ning lapsi tunnustatakse eeskätt pingutuse eest. See on koht lastele, kes veel ei tea, millise spordialaga end tulevikus tihedamalt siduda.

Loe ka lugu homsest ajalehest Tartu Postimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles