Tartu ja Pihkva koostööst võib puhtamaks saada Peipsi järv

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihkva.
Pihkva. Foto: Nils Niitra

Eile õhtul Pihkva visiidilt naasnud Tartu linnajuhid kinnitasid, et viimasel ajal on pihkva valitsejad käinud palju Emajõelinnalt õppimas. Kasu peaks sellest tõusma kogu Eestile, sest ühe ettevõtmisena püüab Pihkva vähendada Peipsi järvel lasuvat reostuskoormust.


Linnavalitsuse pressiesindaja kinnitusel on Pihkva linnavõimud saanud külaskäikudest tartusse kasulikku teavet Tartu veevärgilt ning juba alustanud tartlaste eeskujul oma vee- ja kanalisatsioonisüsteemide uuendamist. See mõjutab aga juba otseselt läbi Pihkva ja Lammi järve ka Eesti looduskeskkonda.

Tartu ja Pihkva koostöö tõotab lähiajal veelgi tiheneda. Pihkvalasi huvitavad väga meie kogemused kommunaalmajanduses ning mitmes muus valdkonnas, kinnitas linnapea Urmas Kruuse.

Abilinnapea Margus Hanson rääkis, et täpsemalt on arutatud kolme koostööprojekti, mis puudutavad tänavavalgustuse energiasäästlikkuse tõstmist, prügimajanduses linnakeskkonda sobivamate lahenduste leidmist ja korteriühistute toimimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles