Anne kanali suplusvesi püsib rahuldavas seisus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne kanali rand.
Anne kanali rand. Foto: Kristjan Teedema

Tavaliselt on pärast pikka suve just augustikuus hakanud Anne kanalis vohama suurele suplushuvile viitavad inimpäritolu bakterid, kuid tänavu püsivad veenäidud normi piires.

Arvatavalt on põhjus ka selles, et suve esimese poole ilmad suvitajaid randa ei meelitanud. Juuli lõpust alates on olnud aga kanalis ujujaid massiliselt. Seda näitas ka terviseameti 5. augustil võetud veeproov, mille järgi ulatus soole enterokokkide sisaldus 100 ml vees 82 ühikuni. Lubatud on kuni 100 ühikut, üle selle peetakse vett ujumiseks kõlbmatuks. Kolibakterite hulk samas koguses vees polnud normi arvestades aga märkimisväärne.

Ehkki soe suveilm kestab, on uue proovi järgi, mis võeti 18. augustil, suplusvee bakterioloogilised näitajad isegi paranenud. Enterokokkide arv on vähenenud 82 ühikult 46-le. Kolibakterite arv on kahanenud aga pea olematuks.

Rannahooaeg, mil korda valvab turvafirma, vältab Tartus 31. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles