Noored sõudjad näitasid sisu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistrivõistlused Pärnu jõel pakkusid Tartu ülikooli ASK roolijaga neljapaadi sõudjatele võidurõõmu: Rasmus Tensing (vasakult), 
Joonatan Kama, Hendrik Rokk, Karl August Ruusalepp ja roolija Signar Säde.
Eesti meistrivõistlused Pärnu jõel pakkusid Tartu ülikooli ASK roolijaga neljapaadi sõudjatele võidurõõmu: Rasmus Tensing (vasakult), Joonatan Kama, Hendrik Rokk, Karl August Ruusalepp ja roolija Signar Säde. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Pärnu jõel peetud Eesti meistrivõistlustel noorte sõudmises näitasid tartlased, et viimaste aastate töö treeningutel on kandnud vilja.

«Oleme konkurentsis ja see teeb rõõmu,» rääkis Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi treener Heigo Tiidemaa, viidates oma hoolealuste esinemisele.

Ka sõudmise ja aerutamise klubi (SAK) sportlased tõid tartlaste medalisaagile tublit täiendust.

A-vanuseklassis võitsid TÜ ASK poisid kulla nii roolijaga neljapaadil kui üksikaerulisel kahepaadil. Sõudmise ja aerutamise klubi (SAK) sportlane Leena Kattel lisas tartlaste medalisaagile kolmandagi kulla, A-klassi kõige hinnatuma tiitli ehk võidu tüdrukute üksikpaadil. Karl August Ruusalepp (TÜ ASK) pälvis sama vanade poiste üksikpaadil teise koha.

Tüdrukute üksikaeruliste neljapaatide võistlusel hõivasid sõudmise ja aerutamise klubi A-klassi tüdrukute kvartetid pärnakate järel teise ja kolmanda koha. Pjedestaalikohti jagus tartlastele teisteski võistlusklassides.

Tiidemaa sõnul olid varem Pärnu ja Viljandi noorsportlased teistest üle, kuid nüüd on tase võrdsustunud.

«Vastas olid MMi kogemusega koondislased, kuid suutsime nendega üsna võrdselt heidelda,» ütles ta. Esikohti läks endiselt rohkem Viljandisse ja Pärnusse, kuid tartlased olid sel korral kenasti pildil.

Treener lisas, et kogu kahepäevase võistluse ajal olid sõudmistingimused Pärnu jõel ideaalsed.

Tartu sõudjate hooaeg hakkab tasapisi lõppema ning algavad ettevalmistused uueks hooajaks. Siis astuvad neljapaadil võitnud poisid juba meeste ridadesse ehk kuuluvad U23 vanuseklassi. «Püüame ka meesteklassis läbi lüüa. Tahtmine on poistel hea ja jõudu saab neil üksnes juurde tulla,» sõnas Tiidemaa.

Sõudmisvõistlustest on sellel hooajal ees veel kaks regatti Emajõel. Neist esimene on väikeste paatide regatt oktoobrikuu alguses, teine aga nädal hiljem peetav kaheksapaatide regatt.

Vett on küll Emajões praegu vähe, kuid see ei valmista Heigo Tiidemaa hinnangul sõudjaile erilisi probleeme.

Mõlemal regatil tuleb sõudjatel läbida 5,6 kilomeetri pikkune distants Vorbuselt Tartusse.
-------------------------------

Tartlaste tulemusi sõudmise noorte Eesti meistrivõistlustel

1. koht Leena Kattel (SAK, A-klassi tüdrukute üksikpaat)

1. koht Rasmus Tensing, Joonatan Kama (TÜ ASK, A-klassi poiste üksikaeruline kahepaat)

1. koht Hendrik Rokk, Karl August Ruusalepp, Rasmus Tensing, Joonatan Kama, Signar Säde (TÜ ASK, A-klassi poiste roolijaga neljapaat)

2. koht Karl August Ruusalepp (TÜ ASK, A-klassi poiste üksikpaat)

2. koht Leena Kattel (SAK, B-klassi tüdrukute üksikpaat)

2. koht Selena Tammiste, Anna Paabumets, Aliide Vainikko, Leena Kattel (SAK, A-klassi tüdrukute üksikaeruline neljapaat)

2. koht Kristel Tohu (SAK, U23, naiste üksikpaat)

3. koht Krõõt Kosk, Rahel Uusküla, Pilleriin Maidla, Annika Nõmmik (SAK, A-klassi tüdrukute üksikaeruline neljapaat)

3. koht Hendrik Rokk, Karl August Ruusalepp, Rasmus Tensing, Joonatan Kama (TÜ ASK, A-klassi poiste paarisaeruline neljapaat)

Allikas: Eesti sõudeliit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles