Elva alustab ettevalmistusi ühinemisläbirääkimisteks naabervaldadega

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva linn.
Elva linn. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Elva linnavolikogu andis täna loa alustada ettevalmistavaid läbirääkimisi naaberomavalitsustega, et välja selgitada nende valmisolek ühinemisläbirääkimiste alustamiseks.

Elva linnajuhid on osalenud erinevatel aruteludel, kus on räägitud võimalikest liitumistest seoses sellega, et riigihaldusminister valmistab ette riiklikku haldusreformi kava.

«Oleme saanud ühise laua taga kokku Nõo, Rõngu, Puhja, Rannu, Konguta ja Palupera vallajuhtidega ning leidnud, et meile on oluline Lääne-Tartumaa kui ühine majandus- ja hariduspiirkond,» ütles Elva linnavolikogu esimees Meelis Karro.

«Seega on erinevad valdkondlikud arutelud koostöökohtade kaardistamiseks vajalikud, et hiljem oleks piisavalt infot, mille põhjal langetada olulisi otsuseid,» lisas ta.

Piirkonna elanike huvidest lähtuvalt on Karro kinnitusel vaja läbimõeldud lahendusi haldusterritoriaalse korralduse osas tugevdamaks piirkonna konkurentsivõimet ja arengupotentsiaali. «Valitsuse ettevalmistatavad seaduseelnõud seavad meile läbirääkimisteks kindlad ajalised piirangud ning seega meil aega venitamiseks ei ole,» nentis ta.

Nimetatud eelnõu ei tähenda ühinemisläbirääkimiste alustamist Eesti territooriumi haldusjaotuse seaduse mõistes vaid annab volitused linnajuhtidele selles suunas edasi liikuda. Sellest olenemata on märkimisväärne, et tervelt seitse Lõuna-Eesti omavalitsust on otsustanud ühise laua taha istuda ja piirkonna probleemid ja võimalused väga põhjalikult maha kaardistada. Tulevikus plaanitakse laua taha kutsuda ka Puka vallajuhid, seisab Elva linnavolikogu teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles