Sõjakool alustab õppeaastat piduliku jalutuskäiguga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgema sõjakooli õppeaasta avab pidulik jalutuskäik läbi Tartu linna.
Kõrgema sõjakooli õppeaasta avab pidulik jalutuskäik läbi Tartu linna. Foto: Kristjan Teedema

Kõrgem sõjakool tähistab tänavu õppeaasta algust traditsioonilisest varem ning kutsub kõiki linlasi juba 28. augustil kaasa elama pidulikule jalutuskäigule kesklinnas, samuti relvastuse ja tehnika näitusele kooli ees platsil.

Kõrgema sõjakooli ülem major Tarmo Luhaäär selgitas, et kooli juhtkond pidas vajalikuks tähistada õppeaasta algust senisest varem, et sellest saaks osa võtta võimalikult palju linnaelanikke ja külalisi. «Relvanäitust korraldame me ikka rahva meeleheaks ning loodetavasti on inimestel enne tavapärast kooliaasta algust rohkem aega ja võimalusi seda vaatama tulla,» märkis major Luhaäär pressiesindaja vahendusel.

Pidulik jalutuskäik algab reedel, 28. augustil kell 10 Riia 12 hoone juurest ning liigub mööda Riia ja Ülikooli tänavat Raekoja platsile. Rongkäik jätkub pärast tervitusi mööda Ülikooli tänavat ja liigub Munga tänavale, kus marssijad tervitavad haridus- ja teadusministeeriumi. Edasi liigutakse mööda Vabaduse puiesteed ja Riia tänavat õppeasutuse juurde tagasi.

Rongkäigul osalevad kõrgema sõjakooli põhi- ja keskastme kursuse õppurid, teenistujad ja kaitseväe orkester, neid saadavad kaks soomustransportööri.

Sõjakool korraldab relvastuse ja tehnika näituse kell 11–13 Riia 12 ees platsil. Vihmase ilma korral on näitus kaitseväe ühendatud õppeasutuste fuajees. Vaadata saab käsi- ja kaugtulirelvi, tanki- ja õhutõrjerelvi, kokku 29 tehnika- ja relvastusühikut. Väljapanekuga on oodatud tutvuma kõik huvilised. Külastajatele on avatud ka kaitseväe ühendatud õppeasutuste muuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles