Galerii: Tartu vallutas Tour d' ÖÖ

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul kella 20.30 paiku kogunes Tartu Raekoja platsile arvukalt rattureid. Suhtlusportaalis Facebook oli oma kaasalöömist kinnitanud 1200 pedaalitallajat ja nii palju rattureid kindlasti ka kokku tuli.

Sõidu üks korraldajaid Rasmus Kaljujärv luges enne teeleminekut väntajatele sõnad peale. Kihutama ei hakka, ent kui ei jõua, siis tuleb siiski jõuvarud kokku võtta, et püsida grupis.

Seejärel läks lahti. Et tegemist polnud mingi ametliku võistlusega, kus autoliiklus suletud, vaid korraldajad ise seisid tänavaotstes ja turvasid rattureid, kohtas teekonnal ka närvilisi roolikeerajaid. Raeplatsilt Vabadussilla poole pöörates venis ratturiterivi üsna pea päris pikaks ning näiteks Narva maanteel ootas sillalt saabujate taga arvestatav rivi masinaid. Mõnel läks ootamisest närv mustaks ja rehvide vilinal sooritati ohtlik tagasipööre.

Tuuritajad jätkasid aga sõitu. Mööda Ujula tänavat kuni Lodjakojani. Sealt Emajõe-äärse papliallee kaudu uuesti linna. Vaikselt, üksteise sabas. Mõned sportlikumad pedaalijad ei mallanud tasa kulgeda ning asusid mururibadel kiirendama. Erilist efekti see ei andnud, sest Kroonuaia silla all oli ratturite rivi juba päris pikaks veninud. «Nagu päris rattaralli,» osundas Kaarsilla juures üks vanaisa lapselapsele, hoides teda samas kinni, et poisiklutt ratastele liiga lähedale ei satuks.

Samal ajal, kui viimased ratturid alles Kaarsillast möödusid, ulatus rivi esimene ots juba Ihaste sillani. Sealt edasi sõideti bussipargi juurde, kus Ringtee tänavat ületades pandi taas proovile nii mõnegi autojuhi närvid.

Niimoodi mööda linnatänavaid ja kõnniteid kulgedes jõuti kella 10 paiku Tiigi tänava lõppu, kus kunagi politseinike käsutuses olnud aiataguses parklas läks lahti pidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles