Millal läheb Tartu üle uuele piletisüsteemile?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaliinibuss
Tartu linnaliinibuss Foto: PM/SCANPIX

Tartus hakkab septembrist tööle uus piletisüsteem, bussikaardid on juba saadaval. Avaldame uuele süsteemile ülemineku ajakava.

1. septembril

hakkab tööle uus piletisüsteem, mille puhul tuleb kasutusele kontaktivaba kiibiga plastkaart ja kleebis, mida peab bussi sisenemisel tuvasti ees viipama, et saada sõiduõigus. Tartus saab kasutada Tallinna ühiskaarti ja maakonnaliinide ühiskaarte. Tartu bussikaarti saab kasutada Tartu maakonna bussiliinidel.

20. augustist 30. septembrini

saavad 65-aastased ja vanemad tartlased esimese bussikaardi isikutunnistuse alusel tasuta Tartu kaubamaja kolmandalt korruselt (avatud kaubamaja lahtiolekuaegadel), hiljem raekojast Tartu infokeskusest.

1. oktoobrist

saab Tartu bussikaartidega sõita Tallinna ühistranspordis ning mujal linna-  ja maakonnaliinidel (Harjumaal, Kohtla-Järvel, Sillamäel, Lääne-Virumaal, Hiiumaal, Saaremaal, Valga ja Põlva maakonnas), kus on kasutusel ühiskaardid.

1. oktoobrist

saavad nelja või enama kuni 19-aastase lapsega perekonnad ja hoolekandeasutuses viibivad lapsed tasuta kaardi Tartu linnavalitsuse sotsiaalabiosakonna kaudu.

1. oktoobrist

väljastatakse raske liikumispuudega isikutele ja puudega kuni 16-aastase isiku või sügava puudega isiku saatjatele tasuta kaart Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonnast.

Oktoobris

tulevad müügile bussikaardiga samaväärsed kleebised, mida saab kinnitada näiteks telefonile või rahakotile.

31. detsembrini

kehtivad vana ja uus piletisüsteem üheaegselt, müüakse edasi paberpileteid ja ID-pileteid.

31. märtsini 2016

kehtivad vana piletisüsteemi piletid. Tasub tähele panna, et selleks ajaks tarvitamata pileteid linn tagasi ei osta.

1. aprillist

kehtib ainult uus piletisüsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles