Matkaraja raha lendas vastu taevast

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere vald lasi Vorbusel Emajõe äärde Jänese matkarajale viivale teele panna ette tõkkepuu, sest  jõe äärde veeti autodega rämpsu. Tabalukuga tõkkepuu hoiab ilmselt paljud korralikud jõe äärest eemal. Samas saab sõita tõkkepuu kõrvalt ja heinas olevate jälgede järgi seda ka tehakse.
Tähtvere vald lasi Vorbusel Emajõe äärde Jänese matkarajale viivale teele panna ette tõkkepuu, sest jõe äärde veeti autodega rämpsu. Tabalukuga tõkkepuu hoiab ilmselt paljud korralikud jõe äärest eemal. Samas saab sõita tõkkepuu kõrvalt ja heinas olevate jälgede järgi seda ka tehakse. Foto: Kalev Saar

Tosin aastat tagasi Emajõe äärde rajatud Jänese matkarada on kaardilt kadunud: Tähtvere vald seda enam ei hoolda ja Tartu linnal pole õigust võõral maal toimetada. Kallasraja kasutamise igaüheõiguski on seal säilinud rohkem paberil.  

«Ei ole seda matkarada enam,» kinnitas Tähtvere vallavanem Rein Kokk. «Kolm aastat tagasi otsustasime Tartu linnavalitsusega, et lõpetame selle tsirkuse ära, pole mõtet hoolduse peale raha tuulde loopida, võtame sildidki maha. Kurb muidugi, tehti tööd ja kulutati hulk raha, ilus rada oli, aga sellest sai tõeline hullumaja.»

Vähe sellest, et  pole enam silte: Vorbuse külas on Tähtvere vald pannud Emajõe äärde matkarajani viivale teele tõkkepuu. «Sealt sõideti džiipide ga alla jõe äärde ja veeti sinna rämpsu, siia käis tõeline loomaaed,»  selgitas vallavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles