Ülikoolil tuleb tänavune avaaktus pidada kirikus

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Jaani kirik.
Pildil Jaani kirik. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli peahoone esimesel korrusel käib veel septembri lõpuni remont, mistõttu peetakse tänavu erandkorras õppeaasta avaaktus Jaani kirikus.

Tartu ülikooli rektoraadi büroo avalike suhete spetsialist Kady Sõstar rääkis, et kuna kirikus on ka ülikooli kogudus, tundus loomulik pidada avaaktus Jaani kirikus, mis on piisavalt suur hoone, et mahutada palju rahvast. Tavaliselt käib tema sõnul aktusel 650–700 inimest.

«See polnud meie ainuke valik. Mõttes oli ka Vanemuise kontserdimaja, aga otsustasime, et teeme aktuse siiski Jaani kirikus,» lausus Sõstar. Tema sõnul on tänavune olukord erandlik ja edaspidi on avaaktus ikka peahoone aulas.

Iga aasta peavad teaduskonnad samuti oma avaaktused peahoones. Tänavu otsustasid kõik peale usuteaduskonna, mis sisulistel kaalutlustel peab aktust samuti Jaani kirikus, tähistada esimest koolipäeva, kas mõnes auditooriumis, Tartu ülikooli muuseumi valges saalis Toomemäel või mõnes teises õppehoones.

Tartu ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel kinnitas, et septembri lõpus lõppeb peahoones remont ning seejärel on aula taas aktusteks ja üritusteks avatud.

Tartu ülikooli 2015/2016. õppeaasta avaaktus on esmaspäeval, 31. augustil kell 10 Jaani kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles