Tammelinna raamatukogus näeb Marko Matvere pliiatsijoonistusi

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus jääb Tammelinna raamatukogus avatuks kuni 17. septembrini.
Näitus jääb Tammelinna raamatukogus avatuks kuni 17. septembrini. Foto: Margus Ansu

21 mustvalget pilti joonistas Marko Matvere ümbermaailmareisil katamaraaniga Nordea. Näitus „Ümber imelise ilma” avati Tammelinna raamatukogus eile õhtul.

Tammelinna raamatukoguhoidja Elle Kasemets ütles, et näitus oli enne Tammelinna raamatukogu üleval ka Karlova raamatukogus, juhatajad suhtlesid omavahel ja nii jõudiski näitus nende juurde, ka Matvere käest saadi nõusolek.

„Kuna näitus on üleval alles eilsest , siis külastajatelt tagasisidet pole me veel saanud, aga usun, et Matvere teoseid tullakse vaatama küll, sest need on väga omapärased,” lisas Kasemaa. Raamatukoguhoidja ütles, et joonistusi neil varem seintel pole rippunud, küll aga maale.

Maailmarändur ise ütleb oma piltide kohta, et need portreed on kribitud katamaraan Nordea pakpoordi vöörikajuti kois lebades. Piltidel on kujutatud peamiselt melaneeslasi lõunamere saartelt, aga ka indiaanlaste järeltulijaid Andidest.

"Oma naljakalt tahumatute näojoonte ja lihtsameelse koomilise maailmavaatega võluvad nad ära iga lääne inimese. Jalutuskäigud arhailistes, kogukondlikus korras funktsioneerivates metsa- ning rannakülades olid minu jaoks Nordea ümberilmareisi (2.10.10-17.06.12) tipphetked," meenutab Matvere. "Täpselt samamoodi elasid meie esivanemad mõnisada aastat tagasi. Kui vaadelda esimesi must-valgeid fotosid Eesti talupoegadest on sarnasus rabav."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles