Spordimeditsiini konverents keskendub ülekoormusvigastustele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Ülikooli spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku juhataja Eve Unt.
Pildil Tartu Ülikooli spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku juhataja Eve Unt. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

20.–23. augustini on Tartus IX rahvusvaheline Balti spordimeditsiini konverents, kus räägitakse noor-, tipp-, nais- ja harrastussportlaste terviseprobleemidest.

„Tänavusel konverentsil pöörame erilist tähelepanu laste ja noorukite ülekoormusvigastustele, sest nemad on meie spordi tulevik,“ ütles konverentsi üks korraldaja, Tartu ülikooli spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku juhataja Eve Unt.

„Ülekoormusvigastused on reeglina tingitud väikestest mikrotraumadest, mis tekivad vale treenimistehnika, ühekülgse treenimise ja ülemääraste koormuste tagajärjel. Kaebused tekivad järk-järgult. Kui esmastele kaebustele õigeaegselt tähelepanu pöörata, võib ülekoormusvigastustele saada kiirema lahenduse ja vältida pikka spordist eemaloleku perioodi,“ rääkis Unt.

Korraldaja sõnul peaksid teadmised teadlikust sportimisest ja ülekoormusvigastuste vältimisest olema juurutatud juba võimalikult varases eas. Teadlikkuse tõstmisel saavad noortele sportlastele toeks ja abiks olla nii lapsevanemad, treenerid kui ka arstid.

Avapäeval toimuv sporditraumatoloogia sessioon korraldatakse koostöös Euroopa sporditraumatoloogia seltside assotsiatsiooniga. Eraldi plenaarsessioon on pühendatud kehalise aktiivsuse olulisusele ja selle rollile haiguste ennetamisel ja ravil.

Lisaks loengutele toimuvad praktilised töötoad ja demonstratsioonid. „Väga suurt huvi on osalejad, eeskätt füsioterapeudid ja treenerid, tundnud elustamise ja sporditraumade esmaabi praktilise koolituse vastu, kus vabad kohad täitusid juba kevadel,“ tõdes Unt.

Dorpati konverentsikeskuses peetaval konverentsil on enam kui 300 osalejat kahekümnest erinevast riigist. Nende hulgas on erinevate erialade arste, sh spordiarstid, ortopeedid, traumatoloogid, perearstid, taastusraviarstid ning füsioterapeudid, treenerid ja spetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles