Kalapaatide järelevalve karmistub

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Laaksaares kaluripaatidele GPSe paigaldanud Oskando OÜ töötaja Kalev Tiirmaa (vasakul) ütles, et Leedus toodetud jälgimisseade töötab kogu aeg ning kaluril pole võimalik seda ise välja lülitada.
Eile Laaksaares kaluripaatidele GPSe paigaldanud Oskando OÜ töötaja Kalev Tiirmaa (vasakul) ütles, et Leedus toodetud jälgimisseade töötab kogu aeg ning kaluril pole võimalik seda ise välja lülitada. Foto: Kalev Saar

Keskkonnaministeerium alustas sel nädalal riigi kulul reaalajas jälgimise süsteemi (GPS) paigaldamist Peipsi-, Lämmi ja Pihkva järvel tegutsevatele kalalaevadele. Kalurite hinnangul muudab see nende elu põrguks.

«Isa rääkis, et varem läks kalur järvele nagu pulma. Püüdis rõõmsalt ja rahulikult, aga nüüd püüame nagu vargad. Kogu aeg keegi jälitab. Milleks seda vaja on? Ainult trahvi tegemiseks,» lausus üle kolmekümne aasta Piirissaarel kalurina leiba teeninud Kuznetsov, kes keeldus oma eesnime ajalehes avaldamast.

Temast veidi noorem kaaslane, kes samuti ei tahtnud oma nime avaldada, oli GPS-seadmete paigaldamise pärast veelgi vihasem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles