Tartu esitles uut piletisüsteemi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linn tutvustas 1. septembrist tööle hakkavat uut elektroonilist bussipiletisüsteemi. 
Pildil Tartu linnapea Urmas Klaas (vasakul) ja Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.
Tartu linn tutvustas 1. septembrist tööle hakkavat uut elektroonilist bussipiletisüsteemi. Pildil Tartu linnapea Urmas Klaas (vasakul) ja Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. Foto: Margus Ansu

Tartu bussides hakkab septembri algusest tööle uus elektrooniline piletisüsteem, mille puhul sõiduõiguse tõendamiseks saab kasutada bussikaarte, 20. augustist algab bussikaartide müük.

Septembri algusest tööle hakkavat piletisüsteemi ja bussikaarti tutvustasid täna linnapea Urmas Klaas,  linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ja ASi Ridango arendusjuht Ado Are.

Bussikaarte saab alates neljapäevast osta R-Kioskitest, Selveritest, postkontoritest, Tartu bussijaamast  ja linnavalitsuse infokeskusest raekojas, müügikohti lisandub. Bussikaart maksab kaks eurot.

Tasuta saavad linnalt oma bussikaardi Tartu linna poolt tasuta sõiduõigusega inimesed.

65-aastased ja vanemad tartlased saavad esimese bussikaardi isikutunnistuse alusel tasuta 20. augustist 30. septembrini Tartu kaubamaja III korruselt (raamatupoe ees), hiljem raekoja infokeskusest. 

Nelja või või enama kuni 19-aastase lapsega perekonnad ja hoolekandeasutuses viibivad lapsed saavad tasuta kaardi sotsiaalabi osakonna kaudu alates 1. oktoobrist.

Raske liikumispuudega isikutele ja puudega kuni 16-aastase isiku või sügava puudega isiku saatjatele väljastatakse tasuta kaart linnamajanduse osakonnast alates 1. oktoobrist 2015.

Tartu bussikaardiga samaväärselt saab tarvitada Tallinna ühiskaarti, samuti Tartu maakonnaliinidel käibel olevat ühiskaarti ja muid ühiskaarte.

Oktoobri algusest tulevad müügile bussikaardiga samade omadustega kleebised. Nende müügi algus viibib tehnilistel põhjustel, nimelt selgus katsepartii puhul, et mobiiltelefonile kleebitult oli andmete lugemine häiritud. Nüüd on tellitud uuelt tootjalt uus katsepartii.

Bussikaardid ja kleebised on pelgalt infokandjad. Sõiduõiguse saamiseks, kui ette pole nähtud tasuta sõit, tuleb kaardile laadida raha või  osta perioodipilet.

Bussikaardi soetamisega ei ole vaja kiirustada. Seniseid paberpileteid ja ID-pileteid müüakse  aasta lõpuni ja neid saab kasutada tuleva aasta märtsi lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles