Masingu kool läheb riigile

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Herbert Masingu kooli õpilased koosolekust osa saamas.
Pildil Tartu Herbert Masingu kooli õpilased koosolekust osa saamas. Foto: Sille Annuk

Tartu linn on saanud haridus- ja teadusministeeriumiga põhimõttelisele kokkuleppele Masingu kooli riigistamises tuleva õppeaasta algusest.


Haridusminister Tõnis Lukas kinnitas, et selline ettepanek on Tartu linnalt tulnud, Masingu kool töötab hästi ja õppetööd ümber korraldada pole vaja, mistõttu ülevõtmisel takistusi pole. Kooli üleandmise üksikasjad vajavad siiski veel täpsustamist.

Tartu linn lasi Masingu kooli, aga ka kõrval oleva Reiniku kooli gümnaasiumihoone remontida Riigi Kinnisvara aktsiaseltsil.

Kõige suurem küsimus on Lukase sõnul nüüd Masingu koolimaja rendimaksete suuruse täpsustamine, sest linn käsitleb mõlema koolimaja rendimakseid üheskoos.

Edasiminekut ei ole aga Lukase ja Tartu abilinnapea Jüri Sasi sõnul Reiniku gümnaasiumi riigistamise küsimuses.

Lukas ütles, et on valitsusele esitanud riigigümnaasiumide arengukava paar kuud tagasi, valitsus on seda ka arutanud, kuid arutelu on pooleli.

Lukas osutas, et Reiniku kool on teistsuguses olukorras kui maakonnakeskustesse plaanitavad riigigümnaasiumid, sest toimib hästi ja Tartu saab sellega hakkama ka riigi abita.

«Tegemist oleks peamiselt riigile finantskohustuste võtmisega. Tartus oleks see rohkem finantsabina tundunud,» lausus  Tõnis Lukas.

Ta rääkis, et riik peaks peamiselt toetama neid maakonnakeskustesse loodavaid riigigümnaasiume, mis vajavad abi sisulise õppetöö korraldamisel pärast seniste väiksemate koolide gümnaasiumiosa põhikoolist lahutamist ja koondamist.

Kuni valitsus pole Reiniku kooli riigistamisele toetust avaldanud, kavatseb Lukas edasi minna Viljandisse, Jõgevale, Valka, Võrru ja Haapsallu riigigümnaasiumide loomise ettevalmistamisega ja selleks läbirääkimisega. Viljandi riigigümnaasium alustab 2012. aastal, sama või veelgi hilisem võib tähtaeg olla teistel riigigümnaasiumidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles