Tartu kinnisvaraturul sündis masujärgne tehinguterekord

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara.
Kinnisvara. Foto: Toomas Huik

Külm juuli oli Tartu kinnisvaraturul kuum aeg, maa-ameti andmetel sündis siin majandussurutise järgne tehinguterekord.

Tartu maakonnas tehti juulis 446 kinnisvara ostu-müügitehingut, mille rahaline koguväärtus oli 28 783 582 eurot. Aasta taguse ajaga võrreldes tõusis tehingute arv 20 ja koguväärtus 42 protsenti.

Domus Kinnisvara andmetel müüdi juulis Tartus kaks kallist hoonestatud kinnistut, mille koguväärtus oli üle 20 protsendi Tartu maakonna ostu-müügitehingute koguväärtusest.

«Juuli oli ja on alati olnud Tartu korteriturul väga aktiivne,» ütles Domus Kinnisvara maakler ja analüütik Kadri Lest. «Juulis ja augustis otsivad tudengid ülikoolilinna nii üüri- kui ka müügikortereid.»  

Tartus sõlmiti eelmisel kuul 187 korteri ostu-müügitehingut, mis on 42 tehingut rohkem kui juunis ja 40 tehingut rohkem kui 2014. aasta juulis.

Korterite keskmine hind, 1238 eurot ruutmeetri eest, oli võrreldes juuniga protsendi jagu kallim. Võrreldes 2014. aasta juuliga on Tartu korterite keskmine hind kallinenud 7 protsenti.

Eramutega tehti juulis 9 ostu-müügitehingut (maakonnas 37). Kuu varem, juunis, müüdi 6 eramut rohkem ning aasta tagasi juulis müüdi samuti 9 eramut.

Tartu linnas sõlmiti eelmisel kuul 3 hoonestamata elamumaa tehingut (maakonnas 42). Juunis tehti 5 ja 2014. aasta juulis 2 hoonestamata elamumaa tehingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles