Vähipüüdjad üritavad seadusest mööda hiilida

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsioon on vähipüügi reeglite rikkumise pärast alustanud tänavu üheksa väärteomenetlust ning loodusesse on tagasi lastud ligi 400 vähki.
Keskkonnainspektsioon on vähipüügi reeglite rikkumise pärast alustanud tänavu üheksa väärteomenetlust ning loodusesse on tagasi lastud ligi 400 vähki. Foto: Keskkonnainspektsioon

Keskkonnainspektsioon tuletab meelde, et kuigi vähipüük on augustis lubatud, võib seda teha ainult kalastuskaardi alusel ning märgistatud püügivahendiga.

Jõevähipüük on tänavu lubatud 1.–31. augustini. Vähi alammõõduks on määratud 11 sentimeetrit, mis mõõdetakse otsaorgi tipust laka lõpuni, lakakarvakesi arvestamata. Vähimõrrad peavad olema tähistatud vähemalt 10-sentimeetrise läbimõõduga ujuva poiga. Püügivahendi märgistuseks on kalastuskaardi omaniku isikukood, mis kirjutatakse poile.

Püük ilma püügivahendeid kasutamata, näiteks käega, on keskkonnainspektsiooni Tartumaa büroo juhataja Tanel Türna sõnul keelatud ning selle vastu eksinuile võib määrata rahatrahvi kuni 300 trahviühikut ehk 1200 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles