Peipsi ääres algab vene filmide festival

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspääl tuleb filmifestival.
Kaspääl tuleb filmifestival. Foto: Toomas Huik

Homsest pühapäevani saab Peipsi järve ääres Vana-Kasepää külas nautida head annust vene kultuuri, sest kohaliku kultuurimaja ambulARTooriumi eestvedamisel korraldatakse seal kolmandat aastat vene filmi päevi.

Kolmepäevase kultuurikogunemise fookuses on uuem vene kino ja näidatakse nii mängu-, dokumentaal- kui multifilme.

Festivali ajal tuleb publiku ette 15 filmi. Kuna maja on väike ja kinosaal mahutab korraga vaid umbes 50 vaatajat, lubavad korraldajad pimeduse saabudes päevaseid seansse ambulARTooriumi õuel vabaõhukinos korrata.

Kohal on ka filmikunstnikud. Oma tulekust on teada andnud ajakirjanik, kirjanik ja tõlkija Jelena Skulskaja, kes lisab vene filmikunstile oma vaatenurga. Samuti tulevad oma filme kommenteerima ja küsimustele vastama „Kristus elab Siberis” meeskonna põhituumik Arbo Tammiksaar, Jaak Kimli ja Margus Õunapuu, filmi „Sipelgapesa” režissöör Vladimir Loginov, lühifilmi „Jura” režissöör Sveta Chernikova ning „Ma ei tule tagasi“ režissöör Ilmar Raag.

Plaanis on ka hulk teisi ettevõtmisi: Nukufilmi lastestuudio animatsioonitöötuba lastele, füüsikaprofessor Jaak Kikase füüsikalised võlutrikid ning kunstnike Annika Haasi ja Eva Seppingu audiovisuaalne näitus „Peipsi paralleelmaailmad”. Reede õhtul esineb rahva rõõmuks Svjata Vatra.

Tegevust jätkub ka Vana-Kasepää külast kaugemale. Juhan Liivi muuseumis Alatskivil toimub Eesti vene kirjanike teemaline kirjandusüritus ja naaberküla Voronja galeriis saab näha Mari Kartau kureeritud näitust.

Kas teate?

Vene filmi päevad

14.–16. augustil Vana-Kasepääl Peipsiääre vallas.

Festivali vältel tuleb publiku ette 15 filmi.

Fookuses on uuem vene kino ja näidatakse nii mängu-, dokumentaal- kui multifilme.

Rohkem infot veebilehel www.ambulartoorium.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles