Reid: kas turul müüdav Eesti kaup on ikka Eestist?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusamet kontrollis täna Tartu avaturu müüjaid ja kaupa. Mõni müüja sel ajal letis polnud.
Põllumajandusamet kontrollis täna Tartu avaturu müüjaid ja kaupa. Mõni müüja sel ajal letis polnud. Foto: Margus Ansu

Tartu avaturul kontrollisid põllumajandusameti töötajad täna ennelõunal, kas kaubal on juures vajalik teave ning kas see vastab tõele ehk kas näiteks Eesti tomat on ikka Eestis kasvanud. Palju suuri rikkumisi ei tuvastatud, sest müüjad olid kontrollkäigust varem teada saanud.

«Üldpilt oli hea, korralikud uued sildid olid väljas, sest meid oodati,» tõdes põllumajandusameti aianduse büroo juhataja Saima Evendi. «Reidi käigus selgus, et juba eile kell kaks päeval oli neil meie tulek teada.»

Kas nüüd sellepärast või mingil muul põhjusel, kuid täna hommikupoolikul olid avaturul mõned letid müüjateta, kaup oli seal kinni kaetud.

Samas olid ka enamasti üsna teabevased lõunamaiste kaupade letid korralike uute hinnasiltidega, piltlikult öeldes oli arbuusitükilgi hind ja päritolumaa juures.

Põllumajandusameti töötajad kontrollisid avaturul paarikümmend müüjat. Vaadati, kas kauba saatedokumendid on korrektsed ning kas müüdaval kaubal on väljas toote nime, hinda ja päritolumaad sisaldav silt teabega.

Tõsine rikkumine avastati ühel kolmes müügikohas kaupleval nooremal meesmüüjal. Tema pakutaval vaarikal ja mustikal polnud puudulike saatedokumentide tõttu võimalik tuvastada päritoluriiki, ka polnud tal ühes letis kauba juures väljas nõutavat teavet.

«Mõnel talul polnud paberimajandus päris korras, kuid need puudused olid pisiasjad,» märkis Saima Evendi.

Pikemalt saab avaturul tehtud reidist lugeda reedesest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles