«Odysseia» viib publiku eksirännakutele

Kristi Karro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Lavakujundus ei ole valmis, kostüümid ei ole  õiged ja heli on veel paljudes kohtades vale,» ütles Tartu Uue Teatri suvelavastuse autor Ivar Põllu eile teise läbimängu eel. Nii et nähtava põhjal ei saa etendusest kaugeleulatuvaid järeldusi teha.

Seetõttu ei saa Tartu Postimees kergitada saladuseloori etenduse sõlmpunktidelt enne 14. augusti esietendust.

«See on vabaõhutükk, mis toimub mitmes kohas, ja publikut sõidutatakse eri kohtade vahet bussidega,» kirjeldas Põllu. Küsimusele, kas siis publikul on oma odüsseia, vastas Põllu jaatavalt.

Ta lisas, et kuigi ta ei taha kedagi etendusest eemale peletada, võiks publik teada, et ta peab kolme tunni jooksul seisma, kõndima, sõitma ja tundma ka reisimise ebamugavusi. Seetõttu võiksid näiteks rasedad, väikesed lapsed ja eakad inimesed mõelda, kas nad jaksavad ja tahavad seda rännakut teha.

Kuigi ürituse esimene osa on Uue Teatri saalis, tuleks koju jätta kõpskingad ning kaasa võtta hoopis sääsetõrjevahend ja soojem jakk, sest tegu on ikkagi suvelavastusega.

Etenduses löövad lisaks Uue Teatri näitlejatele kaasa vabatahtlikud kooliteatritest ning üheks stseeniks kasutatakse ka Annelinna abivalmi elaniku korterit.

«Odysseia» etendub Tartus augustikuus kümnel korral ning etenduse alg- ja lõpp-punkt on Uus Teater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles