Tähtvere pargis tuleb ööorienteerumine

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine
Orienteerumine Foto: Ants Liigus/Scanpix

Homme õhtul on Tähtvere spordipargi ümbruses Alma linnasprindi orienteerumise öine etapp. Osalejaid ootab rada, millele starditakse paaridena või perega.

Tähtvere pargis ja tänavatel kulgeval rajal on märgitud kümme punkti. Et see on suundorienteerumine, tuleb läbida kõik punktid.

Võistluse peakorraldaja Tauri Tilk märkis, et kuna võistelda saavad ka pered, siis on rajale oodata lapsi, kelle jaoks lisab öö jooksmisele kindlasti põnevust ja rikastab uue kogemusega. Ta lisas, et täiskasvanutele on öine orienteerumine aga hea vaheldus, sest öös tuleb nägemisest enam usaldada teisi meeli ning suunataju.

Erinevatele võistlusklassidele on eri rajad, et pinge ja põnevus säiliks lõpuminutiteni. Korraldaja märkis, et linnasprindi öine rada on jõukohane ka neile, kes varem orienteerumisega kokku puutunud ei ole ning soovivad sportlikkuse ja kaardilugemisoskuse ühildada.

Võistlus algab 12. augustil kell 22.30. Kahe nädala pärast, 26. augustil, toimub samas kohas teateorienteerumine, kus paarilised stardivad rajale eraldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles