Tapa-Tartu raudteel algab septembris suur remont

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Urmas Luik

3. septembril algab remont Tapa-Tartu liinil. See toob kaasa reisirongide sõiduplaanide muudatusi ning rongireisijail tuleb kohati sõita bussiga.

Kokku remonditakse raudteed 57 kilomeetril. Eesmärk on on Tapa-Tartu teelõikudel liiklusohutuse tagamine, kiiruspiirangute vähendamine ning liikumiskiiruse tõstmine reisirongidel kuni 120 km/h ja kaubarongidel kuni 80 km/h.

Liikluskatkestuste ajal teenindatakse reisijaid Vägeva-Jõgeva või Vägeva-Tartu vahel bussidega. Remondiaegne sõidugraafik on täpsustamisel. Info muudatuste kohta saab Elroni kodulehelt www.elron.ee.

Tänavu  septembrist novembrini on kavas remont Pedja-Jõgeva jaamavahel ja Pedja, Jõgeva ning Kärkna lõikudel.

Kapitaalremondi käigus vahetatakse välja kogu raudtee pealisehitis, vajadusel laiendatakse muldkeha ja suurendatakse kandevõimet ning remonditakse ülesõidukohad.

Suurt remonti rahastatakse Euroopa ühtekuuluvusfondist, kokku läheb see maksma 24,9 miljonit eurot. Töö tehakse ära kolme aasta jooksul.

2016. aastal on plaanis remontida Tapa-Nõmmküla, Nõmmküla-Tamsalu, Jõgeva-Kaarepere ning Kärkna-Tartu lõigud ning Nõmmküla ja Kaarepere peatee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles