Katkuhirmus seakasvatajad astuvad äärmuslikke samme

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal Puhja vallas Rämsi külas tuli Aafrika seakatku tõttu hukata ligi 1200 siga.
Tartumaal Puhja vallas Rämsi külas tuli Aafrika seakatku tõttu hukata ligi 1200 siga. Foto: Sander Ilvest

Vähem kui viie kuuga on Tartumaal leitud pea veerandsada Aafrika seakatku lõpnud metssiga, juuli lõpus tuli Puhja vallas selle haiguse pärast hukata üle tuhande kodusea. Läinud nädalal jõudis katk ka Jõgevamaale enam kui 6000 seaga lauta. Seakasvatajad on hirmul, käiku on läinud jõuvõttedki.

Viljandimaa suur seakasvatuskompleks Ekseko on alustanud läbirääkimisi sigade ostmiseks kõigi seakasvatajatega, kelle laudad jäävad nende Viiratsis asuvast suursigalast kümne kilomeetri raadiusse, kirjutas Maaleht. Sel moel püüab Baltimaade suurim seakasvataja katku oma farmist eemal hoida.

Tartumaa lõunapoolses naabermaakonnas on olukord ärev. «Tõime oma kesikud lähedal asuva suure sigala ohvriks, teine pere tappis ära oma põrsaohtu sead,» rääkis anonüümusust palunud väiketalu perenaine. «Meil püütakse praegu väikemajapidamisi seakatku leviku eest vastutavaks teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles