Kunstimuuseumi teoseid kahjustas pomm

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse üks kuraatoreid Hanna-Liis Kont näitab Eduard Wiiralti skulptuuri, mille alumine osa sai kahjustada pommiplahvatuses.
Näituse üks kuraatoreid Hanna-Liis Kont näitab Eduard Wiiralti skulptuuri, mille alumine osa sai kahjustada pommiplahvatuses. Foto: Kalev Saar

Tartu Postimees annab koostöös Tartu kunstimuuseumiga oma panuse eesti kunsti ja ühtlasi muuseumi kunstikogu tutvustamisse mänguga siinsamas, meie veebilehes. Põhjuseks on täna avatud näitus «Pommitabamus».

Näitustesarja «Tartmus 75!» teine näitus «Pommitabamus» heidab pilgu muuseumi ajaloo karmidesse aastatesse. Tähelepanu keskmes on 1943. aasta sündmused ja muuseumi ellujäämispüüdlused Teise maailmasõja ajal. 27. jaanuaril 1943 varises pommitamise tagajärjel kokku Lai 17 hoone, kus paiknes kunstimuuseumi kogu.

Peale mitmete varemetest päästetud teoste (näiteks autorid Elmar Kits, Karin Luts ja Kristjan Raud) on väljapanekus ka sündmust dokumenteerivad fotod ja arhiivimaterjalid ning väljavõtted Voldemar Ermi päevikust.

Näituse kuraatorid on Rael Artel ja Hanna-Liis Kont ning konsultant Peeter Talvistu. «Pommitabamust» saab vaadata 27. septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles