Tunnistajad: traagilise avarii põhjustanud juht oli joobes ja kihutas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tunnistajate ütluste järgi oli eile õhtul Tartumaal nelja hukkunuga avarii põhjustanud mees alkoholi tarvitanud, jäljed liikluspaigal näitavad, et ta kihutas, samuti polnud roolikeerajal juhtimisõigust ega kinnitatud turvavöö.

Traagiline liiklusõnnetus, milles hukkusid kõik neli autos olnud inimest, juhtus eile Tartumaal Rannu vallas Vallapalu – Rannaküla tee 2,5. kilomeetril kella 20.44 ajal. Politsei teatel ei olnud Audi A6 roolis olnud 23-aastasel mehel juhtimisõigust ning ta ei kasutanud turvavarustust. Tunnistajate sõnul oli mees tarvitanud enne autorooli istumist alkoholi.

Audi kaotas lauges vasakkurvis sõiduki üle kontrolli ja sõitis paremale poole teelt välja vastu puud. Sõidukijuht ja sõiduki kõrvalistmel olnud 23-aastane mees ning tagaistmel olnud kaks 15-aastast tütarlast hukkusid.

Politsei teatel oli sündmuskoha lähedal sõiduteel märgata tugevaid pidurdusjälgi, mis annab alust arvata, et sõiduki kiirus võis õnnetuse hetkel olla lubatust suurem.

Kõik juhtunu täpsemad asjaolud, seal hulgas ka autojuhi võimaliku joobe, selgitab välja alustatud kriminaalmenetlus. 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles