Tartumaal hukkus raskes liiklusõnnetuses neli noort inimest

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaal juhtus eile õhtul traagiline liiklusõnnetus, kui Rannu vallas vastu puud sõitnud sõiduautos Audi hukkus neli noort inimest.

Eile õhtul (04.08) kell 20.52 sai häirekeskus teate, et Rannu vallas Vehendi külas Vallapalu-Rannaküla tee 2,5 kilomeetril on toimunud üliraske liiklusõnnetus, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak Postimehele.

Esialgsetel andmetel liikus Audi Vehendist Rannu suunas, kuid sõiduki juht kaotas lauges kurvis juhitavuse ja sõitis vastu puud. Õnnetuse hetkel viibis sõidukis neli inimest: kaks tagaistmel istunud 15-aastast tüdrukut ja kaks 23-aastast meest, kes kõik hukkusid sündmuskohal.

Sündmuskohal viibinud Tartu Postimehe fotograafi Margus Ansu sõnul oli autoroolis olnud meesterahval turvavöö kinnitamata, ent teistel oli kinni.

Sündmuskoha lähedal sõiduteel on märgata tugevaid pidurdusjälgi, mis annab alust arvata, et sõiduki kiirus võis õnnetuse hetkel olla lubatust suurem, lisas Gonjak. Kõik juhtunu täpsemad asjaolud, seal hulgas ka autojuhi võimaliku joobe, selgitab välja alustatud kriminaalmenetlus.

Tartu Postimehe fotograafi sõnul rääkisid kohalikud noored, et – väidetavalt – tuli Audile sama teed pidi, mis pidi kitsas olema, teine auto vastu ja et vältida kokkupõrget, keeras Audi kõrvale, ent sõitis kurvist välja vastu puud.

Lisaks mainis Ansu, et sõiduki esiots läks pärast vastu puud sõitmist põlema. «Suurt kustutamist ei olnud,» ütles ta.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Heiki Rood sõnas, et eilne liiklusõnnetus on kahtlemata mitmete aastate traagilisim ja et sündmuskohal avanenud vaatepilt rääkis iseenda eest. «Nelja noore inimese kaotamine liiklusõnnetuse tagajärjel ei ole aktsepteeritav. Iga autojuht peab rooli istudes võtma oma kohustuseks teha kõik endast olenev, et nii ise kui ka kaasreisijad jõuaksid turvaliselt sihtpunkti,» ütles Rood.

Operatiivjuht lisas, et praegu on meelelahutusürituste tippaeg, kuhu tulevad peamiselt noored. Politsei ei väsi rõhutamast, et mis tahes olukorras tuleb autojuhil säilitada tähelepanelikkus ning käituda enda ja kaasliiklejate elu ja tervise suhtes vastutustundlikult.

«See tähendab autorooli kainena istumist, kinnipidamist kiirusepiirangutest ning ümbritseva suhtes valvsuse säilitamist. Kõige suuremat ohtu liikluses kujutab endast autojuht, kes enda ja kaasliiklejate eludesse lugupidamatult suhtub ning täna viis see nelja noore inimese elu,» lisas Rood.

Politsei avaldab kaastunnet hukkunute lähedastele. Tänavu on liiklusõnnetustes elu kaotanud 42 inimest.

Copy
Tagasi üles