Filmidele lisaks pakub festival tARTuFF etenduskunstide kava

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnenda tARTuFFi esimest filmi «Teistega voodis» esmaspäeval Raekoja platsil (pildil) nägi festivali korraldajate andmeil umbes 2700 vaatajat. Koos sealsamas südaööl linastunud «Edward Käärkäe» ja Elektriteatris vaatajate ette tulnud «Tõelise naeratusega» oli festivali esimesel päeval kinolisi umbes 3700.
Kümnenda tARTuFFi esimest filmi «Teistega voodis» esmaspäeval Raekoja platsil (pildil) nägi festivali korraldajate andmeil umbes 2700 vaatajat. Koos sealsamas südaööl linastunud «Edward Käärkäe» ja Elektriteatris vaatajate ette tulnud «Tõelise naeratusega» oli festivali esimesel päeval kinolisi umbes 3700. Foto: Kalev Saar

Filmifestival tARTuFF toob nii täna kui ka homme publiku ette filme Elektriteatris ja Tartu raeplatsil, neljapäeval liitub aga seanssidega etenduskunstide programm, millest osa saamiseks tuleb minna Tartu ülikooli vanasse kirikusse.

Etendusi oli lisaks filmidele võimalik vaadata tARTuFFi hõlma all ka möödunud aastal. Etenduskunstide programmi juht, Tallinna Tantsuteatri juhataja ja produtsent Heili Lindepuu ütles, et uudne on tänavu sõnalavastuste lisandumine tantsule.

Etendused on ülikooli vanas kirikus (Jakobi 1). Esimene neist, improteatri Impeerium «Improkaader» algab neljapäeval kell 19.30. Näitlejad küsivad publiku käest märksõnu ja neist inspireeritult hakkavad sündima stseenid, sketšid jms. Trupis on Kati Ong, Mairi Jõgi, Erki Aule, Tarvo Krall, Madis Kreevan ja Mario Saarik.

Esietendus

Reedel on kaks etendust. Kell 17 mängib Hugo Treffneri gümnaasiumi trupp Lend 3.0 sõnalavastust «Ma pole kunagi tahtnud surra lahingus», mille eest kooliteatrite riigifestivali žürii otsustas anda peaauhinna. Truppi kuuluvad Nele Marie Tiidelepp, Oliver Issak, Rasmus Rääk ja Elise Metsanurk.

Seejärel, kell 19.30 esietendub sealsamas Tallinna Tantsuteatri «Tantsud Eesti filmidest», mis on lavastaja Heili Lindepuu määratlusel mänguline sõna ja tantsu täis õhtu üllatuste ja äratundmistega. Truppi kuuluvad ka balletitantsija Aivar Kallaste ja näitleja Jaanus Tepomees.

«Tantsud Eesti filmidest» teine etendus on 8. augustil kell 17. Sejärel, kell 19.30 astub aga publiku ette teatri Must Kast sõna- ja tantsulavastus «Tanknaine», mis on trummide ja tantsuga mõtisklus inimeseks olemisest Jaanika Tammaru, Tõnis Kirsipu ja Jari Matsi osalusel.

Etenduskunstide programmi lõpetab 9. augustil kell 19.30 Tallinna Tantsuteatri «Klapp». See on Ruslan Stepanovi tantsulavastus, mille esietendus oli mulluse tARTuFFi ajal. Lavastaja kõrval kuuluvad truppi Sigrid Savi, Arolin Raudva, Raho Aadla ja Karl Marken.

Tasuta

Etendused on nii nagu ka tARTuFFi filmiseansid tasuta. Kuid Heili Lindepuu lisas, et annetusena on võimalik soovi korral etenduse vaatamise eest maksta nii palju nagu keegi soovib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles