Linnafestival uitab seekord installatsioonide vahel

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnafestival UIT kütkestab noori kultuurihuvilisi kolmandat korda.
Linnafestival UIT kütkestab noori kultuurihuvilisi kolmandat korda. Foto: Kalev Saar

Linnafestivali UIT korraldajad on andnud teada, et tänavu toimub see 19.-22. augustini ja et sedakorda on fookuses on installatsioonid, kuid programmis leidub ka etendusi, pidusid, tuure ja muud. Kõik see ühineb juba festivali esimesel peol, kuhu publiku juhatab Tour d`ÖÖ ühissõit. Pillerkaar rullub lahti endises politseiaias (Tiigi 67) Vaksali linnajaos.

Projektis «Nihe» sätivad kunstnikud Roland Seer, Tõnis Jürgens koos Kulla Laasiga ja Arthur Arula Eestist ning Dita Lesina Lätist linna üles kummastavaid installatsioone. Need on loodud Tartus ja Tartule ning asuvad linna eri piirkonnis esmapilgul juhuslikult.

Koostöös Tartu Elektriteatriga toimub ka seekordse festivali ajal kinoseanss tavatus ja hetkel veel salajases ümbuses.

Esimest korda töötavad festivali UIT koordinaadi- ja kirjanduskunstnikud kohaspetsiifilise teksti leiutamise kallal. Festivalile mõeldes on viis Tartu kirjanikku loonud kindlast kohast inspireeritud teoseid ja loevad neid publikule kõrva sisse.

Festivali tuurid viivad rahva mälestustest või blogosfäärist tuttavate Annelinna 1990. aastate legendaarsete pidude rajale, öises Tartus toimub ülimalt praktiline lõigete ehk shortcut´ide ekskursioon ning Agnes Joala viib seekord publiku veidrate majade manu.

22. augustil on elektroonilise muusika hõnguline lõpupidu, mille koha ja täpsema kava jätavad korraldajad uitamistraditsioone järgides esialgu veel avaldamata.

Rohkem infot pakuvad veebileht uit.ee ja Facebooki UIT-sein.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles