Ärandatud auto tabamiseks käis Põltsamaal tagaajamine

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Täna hommikul ei reageerinud Põltsamaa linnas politsei peatumismärguannetele Ford Escort. Kui sõiduk lõpuks kinni pidada õnnestus, selgus ka põgenemise põhjus.


Auto peeti kinni Jõgeva politseijaoskonna ja Tartu politseiosakonna korrakaitsjate ühise pingutuse tulemusena. Kontrollimisel selgus, et tegemist on varastatud autoga. Arestimajja viidi kaks kuriteos kahtlustatavat noorukit, vahendas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Klaire Ründva.

Politsei andis Põltsamaal mööda Pajusi maanteed liikunud Fordile peatumismärguande 18. oktoobril  kell 8.57. Sõidukijuht ei reageerinud sellele ning sõitis edasi Põltsamaa kesklinna suunas. Patrull palus seepeale appi ka teised ekipaažid.

Mõne aja pärast peatas sõidukijuht auto ning põgenes sündmuskohalt. Korrakaitsjad pidasid nii sõidukijuhi kui kaasreisija kinni Põltsamaal Tehnika tänaval.

Kontrollimisel selgus, et sõidukit juhtis ilma juhtimisõiguseta alkoholijoobes 18-aastane noormees. Kaasreisijaks osutus alkoholijoobes 16-aastane nooruk. Noormehed viidi arestimajja.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör abi Margit Luga ütles, et noormehi kahtlustatakse lisaks ka sõiduki ärandamises. Autoomanik ise ei olnud sõiduki kadumist veel märganud ning kuulis ärandamisest alles politseilt, rääkis Luga.

Täpsemate asjaolude uurimiseks alustas Lõuna prefektuur kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles