Metal-bänd filmis muusikavideo kümne telefoniga

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hard Rock Laager 2015
Hard Rock Laager 2015 Foto: Erlend Štaub

Tartu bänd Deformation avaldas uue video, mis on filmitud ainult mobiiltelefone kasutades. Pildile on püütud kõige ehedamad lavatagused hetked ansambli esinemisest ja sellega kaasnevast melust.

Kuigi lugu ise on salvestatud professionaalses stuudios, otsustati video teha ilma pikalt ette planeerimata sisu ja kaadritega. Video on filmitud kolme päeva jooksul muusikafestivalil Hard Rock Laager.

„Tahtsime, et kõik emotsioonid oleks ehtsad, ja lootsime, et suudame miskit põnevat ja huvitavat kaadrisse saada. Hard Rock Laager sobis selle väikese eksperimendi jaoks ideaalselt,“ rääkis bändi bassimängija Jörgen Kikas.

Video loole „Sins we have made“ on läbilõige esinemisele minekust, esinemisest, festivalimelust ja kirjust seltskonnast, keda seal kohati. Muusikavideo on kokku pandud kümne inimese filmitud materjali põhjal, filmisid bändimehed ise ja nende kaaslased.

Nii sai video bändimeeste hinnangul ehe ja siiras ning näitab muusikuelu läbi osalejate silmade. Materjali oleks neil isegi rohkem, sest pidevalt juhtus midagi naljakat või huvitavat, aga ei jõutud kogu aeg filmida.

Deformationile meeldivadki muusikavideote tegemisel ebatraditsioonilised lähenemised, eelmisel aastal turniti videot tehes rahvusteatri Vanemuine katusel. 

Bändi muusikastiil on hardcore/groove metal, koosseisus on viis liiget ja tegutsenud on kollektiiv 2011. aastast.

Video on nähtav siit: https://youtu.be/ZfSSM6QygoU

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles