Galerii ja video: sadade pillipuhujate uhke marss Küüni tänaval

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümmekond orkestrit, üks uhkem kui teine, kõndisid muusika saatel täna raeplatsilt kaubamajani, kus asub festivaliküla. Igal orkestril oli pala, mille nad tutvustuseks mängisid.

Kui tavaliselt toimuvad paraadid nii, et üksused liiguvad koos, siis orkestrite paraadil ei saa kõik oma lugusid segamini mängida. Sellepärast alustaski kõndimist üks orkester korraga. Kui esimene oli umbes saja meetri kaugusel, sai järgmine liikuma hakata.

Pealtvaatajad seisid kahel pool tänavat ja aplodeerisid. Inimestel oli hea meel kuulata linnatänavatel elavat muusikat, eriti veel nii võimsal kujul, nagu seda suudavad teha oma ala professionaalid.

Festivalikülla jõudes mängiti orkestrite peale kokku harjutatud palasid ja esineti ka trummišõuga. Pärast ühiskontserti jätkusid üksikesinemised.

Puhkpilli muusikat saab täna vahet pidamata kuulata kella üheni öösel ja ka homme kell 10.30 kuni 18. Puhkpilli festival „Mürtsub pill” lõppeb pähapäeval kell 17 galakontserdiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles