Kroonuaia koolis lükkub tähtis töö edasi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusteenistuse juhataja Priit Metsjärv ütles, et Kroonuaia kooli tuletõkkeustele korraldatakse uus hange sügisel.
Ehitusteenistuse juhataja Priit Metsjärv ütles, et Kroonuaia kooli tuletõkkeustele korraldatakse uus hange sügisel. Foto: Margus Ansu

Kroonuaia kool pidi sügiseks saama uued tuletõkkeuksed, kuid see plaan läks luhta, sest küsitud hind ületas Tartu linna võimalused enam kui kahekordselt.

Tartu linnavalitsus lükkas tagasi Kroonuaia koolile tuletõkkeuste paigaldamiseks lihthankena korraldatud riigihanke. «Hind oli liiga suur meie jaoks,» selgitas Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna ehitusteenistuse juhataja Priit Metsjärv.

Tööde tegemiseks oli kavandatud käibemaksuta 42 000 eurot, kuid hankele esitatud nelja firma kõik pakkumused ületasid seda summat enam kui kaks korda. «Sellist raha linna eelarves pole,» ütles Priit Metsjärv.

Kallis töö

Ta lisas, et tuletõkkeuksed ongi kallid: üks suur kahepoolne koridoriuks maksab sama palju kui väike sõiduauto ehk 10 000 – 12 000 eurot. Praegu pannakse tuletõkkeuksi Härma gümnaasiumis ning selleks tööks kulub linnal ligi 180 000 eurot.

«Varasematel hangetel olid tuletõkkeuste hinnad väiksemad, sest uksed olid tehtud piiri taga,» rääkis Priit Metsjärv. «Seekord pakkusid kõik neli ettevõtet aga Eestis tehtud tuletõkkeuksi. Selgus, et Eestis tehtud töö on kaks korda kallim kui piiritagune töö.»

Kroonuaia koolis on ka praegu tuletõkkeuksed, mis paigaldati üle kümne aasta tagasi. Paraku need enam ei sobi, sest nõuded on muutunud. «Päästeamet ähvardab meid trahviga, sest nõuded on täitmata,» märkis Priit Metsjärv. «Paraku ei toeta nõudeid kehtestav ja nende täitmist jälgiv riik omavalitsust nõuete täitmiseks sendigagi.»

Uksed tulevad hiljem

Ta kinnitas, et Kroonuaia kool saab uued tuletõkkeuksed, selleks korraldatakse sügisel uus hange. Kui teine katse õnnestub, tehakse töö ära aastavahetuse paiku.

Nõuetekohased tuletõkkeuksed on pea kõigis Tartu koolides. Peale Kroonuaia kooli tuleb Tartu linnal need soetada veel Maarja koolile ja osaliselt ka Puškini koolile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles