FOTOD: Tartus Tuglase tänaval hukkus hommikul avariis inimene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul juhtus Tartu linnas liiklusõnnetus, kus veo- ja sõiduauto kokkupõrkes hukkus sõiduautot juhtinud 41-aastane naine.

F. Tuglase ja A. H. Tammsaare tänava ristmikul juhtunud raskest liiklusõnnetusest teatati häirekeskusele hommikul kella 7 ajal. Esialgsetel andmetel sõitis Volkswagen Borat juhtinud 41-aastane Kersti pikki A. H. Tammsaare tänavat, kust soovis teha vasakpöörde F. Tuglase tänavale.

Praegu olemasolevatel andmetel ei andnud sõiduautojuht peateele sõites teed vasakult poolt lähenenud ning sõidueesõigust omanud veokile Scania, mida juhtis 31-aastane Dmitri, teatas Lõuna prefektuur. Kokkupõrkes sai sõiduautot juhtinud naine sedavõrd raskeid vigastusi, et suri õnnetuspaigal.

Politsei selgitas sündmuskohal, et veokit juhtinud mees oli kaine ning tal oli kehtiv juhiluba. Mõlemad juhid kasutasid nõuetekohast turvavarustust ning ka sõidukite rehvid vastasid nõuetele. Avarii täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Veiko Järva ütles, et autot juhtinud naisel oli sõidukogemust üle 20 aasta ning Tartu linna tänavad olid talle tuttavad. «Mingil põhjusel jäi aga peateele suunduvale sõiduautojuhile veok märkamata. Selgitame menetluses selle õnnetuse lähemad tagamaad, kuid paneme autojuhtidele südamele, et nad ei kaotaks liikluses tähelepanu vaatamata sellele, kui kindlalt nad end juhiistmel tunnevad,» rääkis Järva.

Ta lisas, et ristmikule sõites peab juht varuma piisavalt aega selleks, et manööver ohutult lõpuni sooritada

Tänavu on Eestis juhtunud liiklusõnnetustes hukkunud 36 inimest. Mullu samal perioodil hukkus liikluses 42 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles