Karlova teatri remont toob kaasa näitlejate kuivad sokid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova teatrimaja ees kõnniteel on suur autokast, millega saab tuua-viia pinnast ja muud töödeks tarvilikku kraami.
Karlova teatrimaja ees kõnniteel on suur autokast, millega saab tuua-viia pinnast ja muud töödeks tarvilikku kraami. Foto: Kalev Saar

Karlova teatrimaja ees Tähe 66 on eelmisest nädalast saati näha aeg-ajalt suurt autot, mis on oma kasti lasknud kõnniteele. Nii oli tänagi. Piraka kastiga saab tuua-viia pinnast ja muud töödeks tarvilikku. Remondi üheks tulemuseks on teatri juhi Andres Dvinjaninovi sõnul näitlejate kuivad sokid.

Karlova teatri aias askeldab väike traktor ja müriseb mõni muugi masin. Hoone kõrval on näha märke uuenenud drenaažist, mis viib maja keldrist eemale vihmavee, ja endast annab märku ka varsti valmiv kivisillutis.

Emajõe suveteatri ja ühtlasi Karlova teatri juht Andres Dvinjaninov lisas, et remondi ajal valmib ka uus aed koos väravaga ning et sügishooajal saavad näitlejad tulla publiku ette ilma vettinud sokkideta, sest selleks ajaks on katus parandatud.

1. septembriks peab olema remont tehtud. Etendusi ja kontserte selle ajani Karlova teatris ei ole, küll aga mängib Emajõe suveteater Jaama tänavas laulupeomuuseumi hoovis «Vinskit ja Vinsenttit» ning «Üle linna Vinskit».

Emajõe suveteater leidis oma kodulava ja asupaiga Arnold Matteuse projekti järgi palvelaks ehitatud hoones Tähe 66 möödunud aastal. Esimesele Karlova teatri esietendusele, milleks oli 8. novembril Margus Kasterpalu lavastatud austusavaldus Edgar Valterile «Karid ja kõrgused», eelnes hoone siseruumide kuude kaupa kestnud remont. Teatrimaja keskmeks kujunes 150-kohaline saal ja kahhelahjuga kohvikuruum.

Dvinjaninovi sõnul sai ta Tähe 66 maja ostmisel ja siseruumide remondi eest tasumisel ise hakkama, kuid nüüd küsis linnalt abi. Ta on tänulik, et sai lisaeelarvest 10 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles