Kagu-Eesti rongiliiklus ootab varjusurmast välja toomist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Aastaid on Orava raudteejaam olnud Kagu-Eesti reisirongiliikluse tupikuks, kuid kui Koidula piirijaam järgmisel aastal valmis saab, muudab see tunduvalt olukorda Kagu-Eesti reisirongiliikluses.

Võru linnapea Ülo Tuliku sõnul on praegu tavapärane, et Võru inimesed sõidavad bussiga Tartusse ja sealt edasi rongi peale, sest rongiga sõita on mugavam ja odavam, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Praegu pole Tartust lõuna pool suletud jaamahoonete asemel isegi korralikke ooteplatvorme, kuid juba praegu käib hange Tartu ja Orava vahelisele lõigule uute reisiooteplatvormide rajamiseks.

Reisirongiliikluse taastumisega võib päevakorda kerkida selle sidumine bussiliiklusega. Võrus asub bussijaam rongijaamast suisa paari kilomeetri kaugusel, kuid linnapea hinnangul pole maaliinide rongijaama kaudu suunamine probleem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles