Juuli pole suveilmaga priisanud, soojaks ei lähe ka lähiajal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmavari on tulnud juulikuus käeulatuses hoida.
Vihmavari on tulnud juulikuus käeulatuses hoida. Foto: Liis Treimann

«Keskeltläbi jahedam kui tavaliselt, aga mitte kõige külmem,» iseloomustas klimatoloog Ain Kallis juuli kahe esimese dekaadi ilma.

Ilusa suveilmaga alanud juuli esimese dekaadi ehk kümne esimese päeva keskmine õhutemperatuur oli Tartus 17,7 kraadi, mis ei erinenud pikaajaliste ilmavaatluste normist ehk sama aja keskmisest õhutemperatuurist. Kuu alguses mõõdeti Tõraveres kõrgeimaks temperatuuriks isegi 27,2 kraadi. Vihma sadas juuli esimesel kümnel päeval aga pea poolteist korda rohkem kui tavaliselt.     

Juuli teise dekaadi keskmine õhutemperatuur oli Tartus 14,8 kraadi, mis on tavalisest kolm kraadi jahedam. Teise dekaadi kõrgeim õhutemperatuur oli 22,1 ja madalaim 7,5 kraadi. «Suhteliselt jahe aeg,» märkis Ain Kallis ja lisas, et ka üsna vesine, sest dekaadi pooled päevad olid vihmased.

Eestis oli juuli teise dekaadi keskmine õhutemperatuur 15,1 kraadi, mis on 2,6 kraadi tavapärasest jahedam. Viimati oli Eestis juuli teine dekaad sama jahe 2012. aastal. Veel külmem oli meil 1996. aastal, kui juuli teise dekaadi keskmine õhutemperatuur oli vaid 13,9 kraadi.

Ilmateenistus lubab tänaseks jälle vihma, suurt suve pole lähipäevil oodata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles