Anne kanalis selgusid Eesti meistrid avaveeujumises

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval peeti Anne kanalis Eesti meistrivõistlused 10 km ujumises, mille meeste arvestuses võitis Andres Olvik ja naistest Meribel Saar. Lisaks sai võistelda 2,5 km pikkusel distantsil. Rahvavõistluseks ja lastevõistlusteks olid valmis pandud lühemad vahemaad.

Avaveeujumise 10 km distantsi meeste arvestuses lõpetas võistluse seitse osalejat. Eesti meistriks tuli Andres Olvik, teise koha saavutas Sander Paavo ning kolmanda koha Frank Johan Ojarand. Esikoha ajaks oli 2 tundi ja 6 minutit

Naiste arvestuses osales 10 km ujumises kuus võistlejat. Meribel Saar tuli Eesti meistriks, teisele kohale ujus end Margaret Markvardt ja kolmandaks tuli Paula Britt Siimar. Naiste esikoha ajaks oli 2 tundi ja 18 minutit.

10 km puhul on tegemist tõsistele sportlastele mõeldud distantsiga, millele oli ka ajalimiit 3:15. Ujumisvõistluste ajal oli veetemperatuur 20 kraadi. 2,5 km distantsi läbimiseks pidi ujuma Anne kanalis poidega tähistatud ringi kaks korda, 10 km distantsil tuli läbida kaheksa ringi.

2,5 km ja 10 km distantsi start oli sama, ka 2,5 km distantsi medalikohtadele tulnud olid samad. Kokku lõpetas lühema ja pikema distantsi 55 võistlejat.

Rahvavõistlustel osales 5 last ning 9 täiskasvanut. Poiste läbitavaks vahemaaks oli 140 ning tüdrukutel 100 meetrit. Meestel ja naistel oli distants sama – 390 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles