Tartumaa talud avasid väravad

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev Andre farmis.
Avatud talude päev Andre farmis. Foto: Kristjan Teedma

Täna saavad huvilised esimesel avatud talude päeval uudistada ligi 150 talu ja põllumajandustootja majapidamist üle Eesti, lahti on ka mitme Tartumaa talu uksed.

Esimesed uudishimulikud olid Kambja vallas asuvas Andre farmis juba varakult platsis. Külalised juhatati kohe laua juurde, kus neile pakuti maitsta omaküpsetatud leiba ja saia ning kohapeal valmistatud võid. Proovida sai ka erinevaid Hollandi päritolu juuste, mille eeskujul tuleval kuul Andre farmis juustu tootma hakatakse.

Tänu sellele, et veel pole juustutootmisega alustatud, saavad tänased külastajad meiereisse sisse. Edaspidi seda võimalust enam ei teki.

Mõistagi ei jää külalistel nägemata farmis elavad 360 lehma, keda soovijad võivad toita ja paitada. Ühtlasi käib Andre farmis täna külastajate lemmiku piimamummu valimine. Kõigi vastajate seas loositakse välja 16 kilo kaaluv omavalmistatud juust.

Tartumaal ootavad külalisi Kambja vallas Andre farm ja Metsa talu, Võnnu mahetalu, Nõo vallas tegutsev Luke farmimeierei ja Soone farm, Puhja valla Sääniku talu ning Annikoru teraviljakeskus Konguta vallas.

Rannu vallas on avatud Kiviranna puhkemaja, Jõesuu turismitalu, Marjasoo talu, Väike Rootsi talu ja järvemuuseumi uksed. Avatud talude päeval on kõik oodatud ka Ülenurmel asuvasse põllumajandusmuuseumi.

Avatud talude nimekirja ja kontaktid leiab aadressilt www.avatudtalud.ee.

Avatud talude päeva korraldavad põllumajandusministeerium ja maamajanduse infokeskus koostöös Eesti Põllumeeste Keskliidu, Eestimaa Talupidajate Keskliidu, Järva Arengu Partnerite ja Lõuna-Järva Koostöökoguga.

Päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa maaelu arengu põllumajandusfondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles